Semmelweis Alumni borkóstoló a Bujdosó Szőlőbirtokkal
Februárban folytatódik a Semmelweis Alumni Igazgatóság és az Országos Bortúra borkóstoló rendezvénysorozata a Semmelweis Alumni közösség részére!
A kóstoló sorozat idei első eseményének vendég borászata: Bujdosó Szőlőbirtok (Dél-Balaton, Balatonboglári borvidék)
Borászat kitekintő:
🍇 A Bujdosó család 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. A szőlőművelést szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni, törekszenek a vegyszermentességre. Keresik azokat a fajtákat, amelyek a kor és a klímaváltozás kihívásaira megadják a választ.
👨👩👧👦 A pincészet feladatain három generáció osztozik: a legnagyobb tapasztalattal bíró Feri papa felügyeli a szőlőmunkákat – az ő fejében a teljes borvidék 50 évnyi termésátlaga és mustfoka áll össze egy táblázattá; fia, Feri és menye, Bea a borászati kérdésekben döntenek, míg másik fia, Zsiga a kereskedelem területén áll helyt. A borász utánpótlást Feri legkisebb fia, Ferkó jelenti, aki 2020 nyarán szerezte meg borász diplomáját, a családból a harmadik generáció képviselőjeként.
🌊 A család a Balaton és a vitorlázás szerelmese, 2020-ban régi álmuk is teljesült, amikor Kékszalagot nyertek....
⚓️ Série n 49 pezsgő
⚓️ Csomó - Sauvignon Blanc 2024
⚓️ Our Sea - Sauvignon Blanc 2023
⚓️ Balatonbor - Olaszrizling 2024
⚓️ Hegybor - Olaszrizling 2023
⚓️ Kékfrankos válogatás 2021