A Demeter Borászat tradíciója az 1800-as évekre nyúlik vissza, amikor üknagyapa a szőlőtermelésnek és a borkészítésnek szentelte életét. 7,5 hektáron gazdálkodunk Eger határában: az Eged-Hegyen kékfrankost, a Merengőn cabernet franc-t, míg a Nagyaszó-dűlőben Hárslevelűt, Menoire-t és Turánt szüretelünk. Évente 80 ezer palack bort készítünk. A gazdaság teljes mértékben kézi szőlőművelésen alapszik. Az egészséges környezet iránti folyamatos vágy vezetett oda, hogy a borászat elindult a biogazdálkodás felé vezető úton. Folyamatosan állunk át a bio szőlőművelésre és borkészítésre. Visszavesszük a használt borospalackjainkat és újra felhasználjuk azokat. Újrahasznosított papírból készülnek a boroscímkéink és kiadványaink. Mennyiségi kedvezménnyel jutalmazzuk, mikor valaki 18 palack bort vásárol egyszerre, így csökkentve a fuvarozás általi környezeti terhelést. Biológiailag lebomló tisztítószereket használunk, ahol csak lehetséges. Külön gyűjtjük a környezetet terhelő melléktermékeket, például a borseprőt. Energiatakarékos gépeket, izzókat, stb. használunk.
A BORBÁR44 egy nyugodt hely, ahova a világ minden tájáról betérhetnek a borszerető vendégek. Főleg borral, kávéval, limonádékkal, cseh kézműves csapolt sörrel, valamint házi sajt- és kolbásztállal várjuk őket. Kevés dolgot kínálunk, de amink van, azt jó szívvel.
Elérhetőségek
Egri borvidék
Eger, Szépasszonyvölgy 44-es pince 3300
Lássuk a térképen »Hétfő-Vasárnap 10:00-22:00