Pincészetünk 2007 óta készít Mádon, Tokaj- Hegyalján bort, kizárólag saját területeinken megtermelt szőlőből. Jelenleg 5 hektárról, a Szent Tamás, Makovicza, Betsek, Király, Újhegy, Sarkad, Dancka dűlők, helyenként kivételes fekvésű és altalajú parcelláiról szüretelünk. A parcelláink 45 és 70 éves kor közöttiek, hiszünk abban, hogy a gondos művelés és borkészítés segítségével megmutathatjuk a mádi területek sokszínűségét, nagyszerűségét. Parcelláikat magas fokú kézimunkával, természethű növényvédőszerek segítségével, organikus módon műveljük. Ésszerű hozamkorlátozás után a megfelelő érettségben lévő fürtöket kézzel szüreteljük, a feldolgozást követően pedig természetesen a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük el borainkat. A dűlőinken megtermett furmint, hárslevelű, sárgamuskotály szőlőkből készített boraink meghatározó jegye az ásványosság, amelyet a vulkanikus eredetű riolit és riolit tufa altalaj ad a borokhoz. A 2020-ban létrehozott pezsgőműhelyünkben számos évjáratos tétel mellett dűlőszelektált pezsgőket is készítünk. Emellett lehetőséget biztosítunk a környékbeli borászatok számára, hogy helyben készíttessék el tradicionális pezsgőiket. Célunk, hogy természethű gazdálkodással és magas minőségű borkészítéssel mutathassuk meg Tokaj-Hegyalja egyediségét és értékeit úgy, hogy azok tükrözzék saját gondolatainkat és ízlésünket is.
Elérhetőségek
Tokaji borvidék
Mád, Bercsényi utca 8. 3909
Lássuk a térképen »Péntek 18:00 - 21:00
Szombat 9:00 - 22:00
Vasárnap 9:00 - 12:00
Hétfő - Csütörtök: zárva
A nyitvatartási időn belül és azon túl is javasoljuk a telefonon, e-mail-en történő előzetes bejelentkezést.