A Grál Borpince 3 egységből áll, egy feldolgozó és két érlelő pincéből. Úgy terveztük meg a birtokot, hogy a három egység szorosan egymás mellett helyezkedjen el, hogy minél kevesebbet kelljen a szőlőt, illetve a borokat mozgatni. Pincészetünk javarészt hosszan érlelhető borokat készít, az érlelés magyar és francia tölgyfahordókban, illetve amfórákban történik. A borok készítésénél törekszünk a termőhely megjelenítésére, ezért spontán erjesztést alkalmazunk. Borainkat szűretlenül palackozzuk.
Az évek során több területet is sikerült megvásárolni a birtokközpont körül, így a teljes terület mára elérte a 3 hektárt. Fajtákat tekintve a Kékfrankosé a vezető szerep, az öreg tőkés ültetvény mellett fiatal telepítésű osztrák klónok várják a termőre fordulást. Cabernet Franc, Merlot és Kadarka osztozik még a területeken, melyeket a kezdetektől fogva organikusan művelünk, nem használunk felszívódó-, gyomirtó-, és rovarölő szereket. A gépesítés a régi ültetvényeken kivitelezhetetlen, háti permetező és kézi munka, és embert próbáló meredekség jellemző. A talaj agyag és lösz, melyeket mészkőfoltok tarkítanak.
Elérhetőségek
Tolnai borvidék
Gyönk, Ködmönhegy 3. 7064
Lássuk a térképen »Hétfő-Péntek 8:00-17:00
Borkóstolóra előzetes bejelentkezés szükséges!