A borászat borstílusai

Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Könnyű fehérborok
Pezsgők
Terroir borok

Sipos Borház és Vendégház

Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik, a borokért Sipos Balázs Tihamér, az alapító fia és Altinger Krisztián borász felel. Jelenleg 7 hektár területen gazdálkodunk, szőlőink: kéknyelű, olaszrizling, muscat ottonel, szürkebarát, zöld veltelini, rózsakő és az új telepítéseink: sárga muskotály, rajnai rizling és cabernet franc. A Balaton közelségéből adódó kedvező páratartalmat, a bazalthegy és a bazaltkő törmeléke által nyújtott jó termelési lehetőségeket kihasználva álmodjuk meg kézműves borainkat. Nálunk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol a két baráton és a borokon túl csak a jó Isten van jelen. Olyan bort készítünk, amit mi magunk is szívesen iszunk, mert nálunk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is.

TerületTerület
7 ha
PalackszámÉves palackszám
8000
TípusBorászat típusa
Kisbirtok
ÉrtékelésÉrtékelés
5 / 5
Becsekkolt borkedvelőkBecsekkolt borkedvelők
3

Elérhetőségek

Sipos Borház
Badacsonyi borvidék

CímCím

Badacsonytomaj, Szőlő u. 23. 8257

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

H-V 10:00-17:00

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Könnyű fehérborok
Pezsgők
Terroir borok