Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik, a borokért Sipos Balázs Tihamér, az alapító fia és Altinger Krisztián borász felel. Jelenleg 7 hektár területen gazdálkodunk, szőlőink: kéknyelű, olaszrizling, muscat ottonel, szürkebarát, zöld veltelini, rózsakő és az új telepítéseink: sárga muskotály, rajnai rizling és cabernet franc. A Balaton közelségéből adódó kedvező páratartalmat, a bazalthegy és a bazaltkő törmeléke által nyújtott jó termelési lehetőségeket kihasználva álmodjuk meg kézműves borainkat. Nálunk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol a két baráton és a borokon túl csak a jó Isten van jelen. Olyan bort készítünk, amit mi magunk is szívesen iszunk, mert nálunk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is.
Elérhetőségek
Sipos BorházBadacsonyi borvidék
Badacsonytomaj, Szőlő u. 23. 8257
Lássuk a térképen »H-V 10:00-17:00