Szüret alkalmával a feldolgozóban, mintegy 10-12 hektárnyi saját és bérelt terület termése kerül feldolgozásra. Nagyjából 50.000 palack bort készítünk évente. Kis lépésekkel, folyamatosan bővítjük a technológiánkat, mégis olyan tradícionális pincészet kívánunk maradni, ahol a borász álmodja meg a borokat, együtt él a területeivel, tudja, melyik dűlőn hol kel, és hol nyugszik a Nap, és ténylegesen az Ő keze munkája révén születik meg a bor. Szerencsések vagyunk, mert szőlőterületeink a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el: Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben és bérelt területünk van a Gurovica-tetőn. Boraink sokszínűségét a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett az adja, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek. Magyar tölgyhordókkal dolgozunk, a tételek 10-16 hónapos fahordós érlelést követően kerülnek palackba. Pincészetünknél a szőlő, mint alapanyag a legfontosabb, melyet az évjárat határoz meg a legjobban. A feldolgozás során ügyelünk a kíméletességre. Spontán erjesztéssel készülnek a boraink, melyeket nyitott kádakban erjesztünk. Mottónk: „Dűlőből, spontán.”
Elérhetőségek
Németh János PincészetSzekszárdi borvidék
Szekszárd, Iván völgy 9679 hrsz. 7100
Lássuk a térképen »