Semmelweis Alumni borkóstoló a pezsgők bűvöletében
Október 14-én folytatódik a Semmelweis Alumni Igazgatóság és az Országos Bortúra borkóstoló rendezvénysorozata a Semmelweis Alumni közösség részére!
Ezen a borkóstolón minden a buborékokról és pezsgőkről fog szólni: megismerkedünk 3-féle pezsgőkészítési eljárással, próbára tesszük az édességérzetünket, és olyan kérdésekre is választ kapunk, mint például:
❓mi a különbség a habzóbor, a gyöngyözőbor és a pezsgő között?
❓valóban száraz a mindannyiunk által közkedvelt kék címkés Hungária Extra Dry?
❓minden Champagne pezsgő, de nem minden pezsgő Champagne?
❓milyen szőlőfajtából készülhet a Prosecco?
❓miért Frizzante és miért nem Spumante?
❓miért sötét a pezsgős palackok színe?
❓mekkora nyomás van egy pezsgős palackban?...
🍾 Mionetto Treviso Brut DOC Magnum Prosecco
🍾 Louis Francois & Co. Brut Nature Nyerspezsgő
🍾 Hungaria Sauvignon Blanc & Zenit Limited Edition
🍾 Freixenet Cordon Negro Brut
🍾 Törley Fortuna Doux